Veganski bezglutenski kruh od banane
Kruh od banane s dodatkom
San za ljubitelje čokolade, ovaj kruh od banane sadrži chia sjemenke i zamjenjuje šećer sa sirupom od agave. Potpuno veganska i bezglutenska poslastica u kojoj će uživati vaši prijatelji i obitelj.
Sastojci
4 banane (kaša), 1 žlica otopljenog kokosovog ulja, 1 dl sirupa od agave, 1 žlica chia sjemenki s 3 žlice vode, 40 grama komadića kakaa, 40 grama narezane tamne čokolade, 120 grama pirovog brašna (Lara koristi bezglutensko, ali integralno je isto u redu), 1 žlica praška za pecivo, četvrtina žlice sode bikarbone, malo cimeta, četvrtina žličice ekstrakta vanilije, pola decilitra kokosovog mlijeka, 2 žlice kakao praha.
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. U zdjelu stavite kašu od banana, kokosovo ulje, agavu i mješavinu vode i chia sjemenki. Dobro promiješajte. Umiješajte brašno i prašak za pecivo.
Korak 2
Uzmite otprilike trećinu mješavine i dodajte kokosovo mlijeko, kakaov prah, narezanu čokoladu, cimet i vaniliju. Ostatak mješavine ulijte u posudu za pečenje kruha obloženu papirom za pečenje i prelijte čokoladnim dijelom. Uzmite nož i prođite kroz mješavinu par puta kako biste dobili efekt prošaranosti. Prekrijte vrh narezanim bananama.
Korak 3
Pecite 35 - 40 minuta ili sve dok ne možete upiknuti sredinu čačkalicom tako da na njoj nema ostataka kad je izvučete. Pustite da se ohladi prije rezanja.